Peygamberimiz ve Gençlik

DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami GÜNAY’ın konuşmacı olduğu,Öğretim Üyesi Dr. Mustafa KELEBEK’ in moderatörlüğünü yaptığı  “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu panel DPÜ İslami İlimler Fakültesi ve Kütahya İl Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

İl Müfütüsü Hüseyin hazırlar'ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde Allah’ın (c.c.) insanı donanımsız olarak dünyaya getirdiğini belirten İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, “Çocuklarımız çok büyük cevherle dünyaya geliyorlar. İstikamet bulacak kabiliyette yaratılıyorlar. Çocuklar soruları ile hayatın gerçeklerini arıyor. Dünya ve ahiret adına hayata hazırlanıyorlar.  Bize çocukça gelen sorular; insanı keşfeden sorulardır. Bu sebeple başta ebeveynler olarak bütün herkes, gençlere karşı sorumluluğunu yerine getirmelidir. İnsan yaşlanınca sadece bedeni fonksiyonlarını kaybetmez öğrenme kabiliyetlerini de kaybeder.” dedi. Peygamberimizin hayatının gençlerimiz için güzel bir örnek olduğunu belirten Prof. Dr. Halis AYDEMİR, “Biz de gençlere yaşadıkları dünyayı tanıtma adına kendilerini her alanda geliştirebilme imkanları sunmalıyız” diye konuştu.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami GÜNAY ise panelde yaptığı konuşmada; “Allah (c.c.)’nun Kur’an-ı Kerim’de gençlerin hayatından örnekler sunduğunu ve Peygamber Efendimizin etrafında toplanan ilk Müslümanların çoğunun gençlerden oluştuğunu, Allah Rasulü’nün o güzide ashabı insanlığın ufkunda parlayan örnek şahsiyetler olarak yetiştirdiğini” söyledi. 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2023, Pazartesi