15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz

"15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" Konulu Konferans

15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesi münasebeti ile Kütahya Müftülüğü tarafından “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” konulu Konferans düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Salonunda düzenlenen konferansa, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Dekanımız Prof. Dr. Halis AYDEMİR, İl Müfütüsü Hüseyin HAZIRLAR, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Din Görevlilerinin karşılıklı okuduğu salânın ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR “Tarihinin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz, geçtiğimiz sene 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Yaşanan hain darbe girişimi, sadece ülkemizi değil, Müslüman dünyayı ve umutlarını barışa, adalete ve itidale bağlamış olan insanlığı da hedef almıştır. Zira bizler biliyoruz ki, aziz milletimiz hem ateşler içinde yanan coğrafyamızın hem de insanlığın umududur. Müslümanlar bizden çok şey beklemektedir. Böyle bir beklentiyi sona erdirmediği, mazlumların hamisi olmuş bu milleti muhafaza buyurduğu için Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd ü senalar olsun. 15 Temmuz, devletimizin bekasını hedef alan, toplumumuzun değerlerini hiçe sayan, müstevli emeller uğruna memleketini ateşe vermekten çekinmeyen bir zihniyetin ürünüdür. Hanelerimize korku salmayı hedefleyen ihanet kalkışmasına karşı en etkili cevap, Rasul-i Ekrem’e salât ve selam gönderen, hâlimizi Rahman’a arz eden sala sesleri olmuştur.” şeklinde konuştu.

Kütahya Valisi A. Hamdi NAYİR’ de yaptığı konuşmasında devletin bekasının millete bağlı olduğunu belirterek bu milletin bekası için, bu milletin her ferdinin sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminden gereken derslerin çıkarılmasının önemini dile getiren Kütahya Valisi A.Hamdi NAYİR “Elbette vatanın ve milletin birlik ve beraberliği için herkese sorumluluk düşüyor. Ama asıl sorumluluk ülkenin en kılcal damarlarına kadar ulaşan din görevlilerine düşmektedir. Sizler sorumluluğunuzun idrakinde olduğunuz müddetçe ne bu acı tablolarla karşılaşırız nede inandıkları değerlere ihanet edenlerle karşılaşırız” diye konuştu.

15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz Konulu Konferansı sunan Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halis AYDEMİR, 15 Temmuzda yaşanan darbenin sebepleri ve sonuçları iyice anlaşılmayıp 15 Temmuz sadece bir güne hapsedilirse gerçekler tam manası ile anlaşılamaz dedi. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salâlar temasının bu millet için büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Halis AYDEMİR “Kur’an-ı Kerim de salât’ın huzur ve sekine olduğu ifade ediliyor. Salânın ve salât’ın nasıl huzur ve sekine olduğunu 15 Temmuz gecesi çok iyi anladık. Din ve değerlerimiz bizim sigortamızdır. İnsanları Allah’a ve hak dine değil de başka şeylere çağırırsak istikbâlimizi de istiklâlimizi kaybederiz. Minarelerden ezan sesi, minberlerden bayrak eksik olur ve caddeler de işgalcilerle dolarsa artık özgürlüğümüz yoktur demektir.” dedi. Başımıza gelenin kendi ellerimizle yaptığımız olduğunu, Allah (c.c) nın da çoğunu affettiğini belirten AYDEMİR, “15 Temmuz Gecesi iyi ki yaşanmış diye düşünüyorum. Kimin ne olduğu, kimin hak yolda kimin batıl yolda olduğu ortaya çıktı. Hz. Peygamber’in davet metodunun nasıl olduğunu, din hizmeti sunan bizlere nasıl sorumluluklar düştüğünü bu yaşanan darbe girişimi bize çok iyi gösterdi. Allah’ın Peygamberi bile insanları kendine değil bir olan Allah’a davet etmiştir. İnsanları kendine davet edenler kendilerinin her şeye güç yetireceği düşüncesine kapılınca Toplumun dini değerlerini istismar etmeye başlar” şeklinde konuştu.

Program, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR'ın Dekanımız Prof. Dr. Halis AYDEMİR’ e plaket takdimi ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2023, Pazartesi