Öğretim Elemanı Faaliyetleri

Doç. Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ömer Faruk Söylev- Bilge Anneler Üniversiteyle BuluÅŸuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Aile ve Toplum Hizmetleri Merkezinin (DPÜ ATHUM) eÅŸ güdümünde baÅŸlayan ve ‘Bilge Anneler Üniversiteyle BuluÅŸuyor’ adıyla ikinci kez düzenlenen Anne Üniversitesi projesine fakültemiz öÄŸretim üyelerinden Doç. Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ömer Faruk Söylev katkı sunmuÅŸtur.

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ümit Aktı-Din EÄŸitimi Alanı Aile Hayatı Kurs Programı

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ümit Aktı, Dumlupınar Kaymakamlığının “Mutlu Bireyler Huzurlu Aileler” projesi kapsamında Dumlupınar Ä°lçe Halk EÄŸitimi Merkezi MüdürlüÄŸü tarafından düzenlenen “Din EÄŸitimi Alanı Aile Hayatı Kurs Programı” çerçevesinde; “Kur’an’da Aile ile Ä°lgili Örnek Ayetler ve Aileler, Peygamberimizin Aile Hayatından Örnekler, Evlilik ve Aile Hayatı” konularında sunumlarını gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.

 

Dijital Dünyada DeÄŸerleriyle Aile Olmak

Kütahya Ä°l MüftülüÄŸü ile iÅŸbirliÄŸi hâlinde Vahit PaÅŸa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’nda halka açık “Dijital Dünyada DeÄŸerleriyle Aile Olmak” baÅŸlıklı panel gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

 

Doç. Dr. Ergin Ögcem- Aliya Ä°zzet BEGOVÄ°Ç’i Anma Programı

Doç. Dr. Ergin Ögcem, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Åžubesi Genç Diyanet Kulübü ile Kütahya Ä°l MüftülüÄŸü birlikteliÄŸi ile vefatının 19. yılında “Aliya Ä°zzet BEGOVÄ°Ç’i Anma Programı”na konuÅŸmacı olarak katılmıştır.

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ-Ä°slam Ä°ktisadı Seminerleri

Rüstem PaÅŸa Medresesi’nde Ekim-Kasım-Aralık aylarında Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ moderatörlüÄŸünde “Ä°slam Ä°ktisadı Seminerleri” kapsamında dört ayrı seminer gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Peut être une image de une personne ou plus et texte                         Peut être une image de 2 personnes et texte

Fıkıh Literatüründe Faiz                         DPÃœ Ä°slami Ä°limler Fakültesi (@dpuislamilimler) / Twitter

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sümeyye Sevinç- Doktora Sunumu

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sümeyye Sevinç, Türkiye Diyanet Vakfı Ä°slam AraÅŸtırmaları Merkezi’nin Doktora Sunum Seminerleri kapsamında doktora tezini sunmuÅŸtur.

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sümeyye Sevinç- “Müslümanın Bir Günü”

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sümeyye Sevinç, üniversite öÄŸrencilerine “Müslümanın Bir Günü” konulu seminer vermiÅŸtir.

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa Tatlı- “Hemdem BuluÅŸmaları” 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa Tatlı “Hemdem BuluÅŸmaları” kapsamında üniversite öÄŸrencileri ile bir araya gelerek sohbet etmiÅŸ ve öÄŸrencilerin hadis alanında merak ettiÄŸi soruları yanıtlamıştır.

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ- Bursa’da Ä°lim ve Ulema

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ Bursa’da Åžadrıvanlı Han EÄŸitim Akademisi’nde “Bursa’da Ä°lim ve Ulema” baÅŸlıklı konuÅŸma yapmıştır.

Image

 

Prof. Dr. Åžadi Eren- Beziüzzaman Said Nursi Konferansları

Prof. Dr. Åžadi Eren, 15 Aralık 2022’de IÄŸdır’da KaraaÄŸaç Kampüsü’nde “Hayat, Fıkıh Ä°liÅŸkisi Beziüzzaman Said Nursi ÖrneÄŸi” isimli konferans, 16 Aralık 2022’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ä°slami Ä°limler Fakültesi’nde “Beziüzzaman Said Nursi’den Fıkhi Tespitler” isimli konferans vermiÅŸtir.

                         whatsapp-image-2022-12-07-at-15-02-18.jpeg

 

 

AYP Kapsamında Hediye Takdimi

Ä°SAM’ın AraÅŸtırmacı YetiÅŸtirme Projesi (AYP) kapsamında doktorasını tamamlayan araÅŸtırmacıların doktora tez sunumlarını gerçekleÅŸtirdikleri 26 Kasım 2022 tarihli programda AraÅŸtırmacı YetiÅŸtirme Projesi’nin baÅŸarıyla tamamlayan fakültemiz Tefsir Anabilim Dalı Dr. ÖÄŸr. Üye. Sümeyye Sevinç’e doktora hediyesi takdim edildi.

 

Manevi Danışmanlık Çalıştayı

Üniversitemiz ve Kütahya Ä°l MüftülüÄŸü iÅŸbirliÄŸinde merkezi ve ilçelerde görev yapan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerinde çalışan din görevlilerinin katılımı ile 1 günlük çalıştay yapıldı. Diyanet Gençlik Merkezleri, TDV ÖÄŸrenci Yurtları, KYK ÖÄŸrenci Yurtları ve GSB Gençlik Merkezlerinde görev yapan Manevi Danışmanlar ve il merkezinde görev yapan vaizlerin katıldığı çalıştay verimli geçti. Dört oturum olarak gerçekleÅŸen programların 1. oturumunda fakültemiz Ä°slam Felsefesi Anabilim dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk ERDOÄžAN tarafından ‘Ä°slamı Anlamda Genç Bakış’; 2. oturumunda fakültemiz Din Psikolojisi Bilim dalı öÄŸretim üyesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ömer Faruk SÖYLEV tarafından ‘Gençlik Psikolojisi’; 3. ve 4. oturumlarında ise EÄŸitim Fakültesi EÄŸitim Bilimleri Bölümü öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Bünyamin HAN tarafından ‘Manevi Danışmanlık ve Rehberlikte Etkili Ä°etiÅŸim Teknikleri ve Uygulamaları’ konuları ele alındı. BoÅŸanmış aile çocukları, çeÅŸitli kiÅŸilik bozuklukları olan, ÅŸiddete uÄŸramış yahut madde bağımlılığı olan, yakını vefat etmiÅŸ olan kiÅŸiler gibi farklı danışan profillerine yönelik nasıl danışmanlık yapılabileceÄŸi yönünde katılımcılar ekip çalışması yaparak strateji geliÅŸtirdiler. Bu sayede danışan kiÅŸiyi tanıma, bilgi toplama, problemin tespiti ve gerektiÄŸinde farklı alanda uzman desteÄŸi alma konularında personelin teknik bilgi ve becerisinin geliÅŸmesine katkı saÄŸlanmıştır.

Verimli geçen çalıştay programına katılan personel ve EÄŸitimci ÖÄŸretim Üyeleri memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Dekan Yardımcısı AteÅŸ‘e, CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi‘nden Plaket

CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen Katılım Genç GeliÅŸim Programı’nda eÄŸitimci olarak yer alan Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa ATEÅž’e, CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Göksel AÅŸan tarafından plaket takdim edildi. 

Katılım Genç GeliÅŸim Programı’nda eÄŸitim veren akademisyenlerden biri olan Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Ä°slam Hukuku Anabilim Dalı BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa ATEÅž, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliÄŸinde düzenlenen “Katılım Genç GeliÅŸim Programı Proje Ödül Töreni”ne katıldı. CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi, Ziraat Katılım ve IFCap Building iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen törende, KGG programı kapsamında dereceye giren öÄŸrencilere ödülleri takdim edilirken proje kapsamında eÄŸitim veren akademisyenlere de CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Göksel AÅŸan tarafından plaket verildi. 

CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Göksel AÅŸan Katılım Genç GeliÅŸim programının amacının; yeni mezun olanlara, yüksek lisans ve doktora öÄŸrencilerine katılım finans alanını tanıtmak ve onların kariyer hedeflerinin içerisine bu alanı da koymalarının önemli olduÄŸunu vurguladı. Kurumlar açısından katılım finans alanındaki potansiyel insan kaynağı havuzunu ne kadar geniÅŸletebilirsek, ilgili kurumların da bu minvalde daha anlamlı seçimler yapabileceklerini düÅŸündüÄŸünü kaydeden AÅŸan, “Bir diÄŸer önemli hususta Finans Ofisimizin kuruluÅŸunun ilk aylarında karar verdiÄŸimiz, Türkiye’de ÅŸimdiye kadar yapılmış en geniÅŸ katılımlı anket olan “Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum AraÅŸtırması”nı gerçekleÅŸtirdik. 15 bin katılımcıyla finansal davranış üzerine yaptığımız bu anketin bir kısmını da katılım finans alanına ayırmıştık.” dedi. Anket sonucunda katılım finans alanının; dini hassasiyetleri yüksek belli bir kesimin kaynaklarını kendi içerisinde dolaÅŸtırdığı bir alan olarak gözlemlediklerini dile getiren AÅŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Biliyoruz ki katılım finans çok daha geniÅŸ bir alan. Katılım finans kapsamına ve ulaÅŸmaya çalıştığı hedefe baktığınızda bu algının çok daha ötesinde bir potansiyele sahip. Elbette bu alanın çıkış noktasına dair bir tereddüdümüz yok. Katılım finans, geleceÄŸin dünyası için de bundan öncesi için de çok önemli bir mesajı içeriyor. Finans sistemi, insanların refahını artırmak üzere, üretimde kullanılmak için gerekli olan finansal kaynakların saÄŸlandığı, verimli üretim alanlarına kanalize edildiÄŸi ve dağıtıldığı bir sistemdir.”

Katılım Genç GeliÅŸim Nedir?

Katılım Genç GeliÅŸim, özel bir Yetenek ve Sertifikasyon Programı olarak CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi hamiliÄŸinde genç yeteneklere alanında uzman eÄŸitmenlerle hem yerel hem de uluslararası dinamiklere uygun nitelikli içerikler aktarılan bir sertifika programıdır. EÄŸitimler hafta sonları tamamen online, günde 5 saat ve her bir sertifika programı 40 saat olarak gerçekleÅŸtirilmektedir. Katılım Genç GeliÅŸim, Ä°stanbul Finans Merkezi projesi kapsamında Katılım Finans sektöründe insan kaynağı potansiyelini artıracak Yetenek geliÅŸtirme ve sertifikasyon süreçleri ile nitelikli ve Global rekabete açık yeni yetenekler kazandırmayı amaçlamaktadır.

 

 

 Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ- Ä°slamî Finansın Temel SözleÅŸmeleri

Dekan Yardımcımız Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mustafa AteÅŸ 14 Mayıs-5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilen T.C. CumhurbaÅŸkanlığı Finans Ofisi Katılım Genç GeliÅŸim programının birinci aÅŸaması için eÄŸitimci olarak davet edilmiÅŸ ve “Ä°slamî Finansın Temel SözleÅŸmeleri” adlı semineri sunmuÅŸtur.

DPÜHaber - Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ateş'e Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinden  Plaket

 

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ömer Faruk Söylev- Yurt Dışı Din Hizmeti Seminerleri

 

Tecvid Tarihi ve Mushaf İmlası

Fakültemiz öÄŸretim üyelerinden Dr. ÖÄŸr. Üye. Alaaddin SalihoÄŸlu hocamız tarafından 18-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kosova PriÅŸtine Üniversitesi Ä°slami Ä°limler Fakültesi öÄŸrnecilerine yönelik "Tecvid Tarihi" ve "Mushaf Ä°mlası" alanlarında kurslar verildi. 

 

Prof. Dr. Ali Çelik’ten Peygamberimizin Ramazan Hayatı DeÄŸerlendirmesi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, TRT World tarafından yapılan ’Peygamberimizin Ramazan Hayatı’ konulu söyleÅŸi ve deÄŸerlendirme yayınladı.

Prof. Dr. Ali Çelik Peygamberimizin Ramazan Hayatı konulu söyleÅŸi ve deÄŸerlendirme yayınladı.

Ä°slami Ä°limler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, TRT World tarafından yapılan 'Peygamberimizin Ramazan Hayatı' konulu söyleÅŸi ve deÄŸerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Ali Çelik'in Peygamberimizin Ramazan Hayatı konulu söyleÅŸi ve deÄŸerlendirmesine ulaÅŸmak için tıklayınız.

 

Ä°letiÅŸim ve Çeviri Çalıştayı

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığınca “Çeviride Söylem BirliÄŸi ve Ortak Dilin Ä°nÅŸası” temasıyla “Ä°letiÅŸim ve Çeviri Çalıştayı”na Fakültemizden Dumlupınar Üniversitesini temsilen ÖÄŸretim Görevlisi Dr. Mehmet Emin YAÄžCI katıldı.

“Türkiye markasını güçlendirmek” vizyonu ve “devletimizin tüm kurumlarını kapsayıcı, ortak dil anlayışını merkezine alan, ulusal ve uluslararası düzeyde bütüncül bir iletiÅŸim stratejisi oluÅŸturmak” gayesiyle 15 Aralık 2021 ÇarÅŸamba günü CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığının konferans salonunda farklı Üniversitelerden akademisyenler, DışiÅŸleri Bakanlığı, Türk Dil Kurumu, Avrupa BirliÄŸi BaÅŸkanlığı, TÄ°KA, Anadolu Ajansı ve TRT'den konuÅŸmacıların katılımıyla gerçekleÅŸtirilen çalıştay, Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun'un açılış konuÅŸmasıyla dört oturum halinde gerçekleÅŸtirildi.

"Söylem BirliÄŸi ve Terim Çalışmaları" ile "Kamu Kurumlarında Çeviri ve Terminoloji Çalışmaları" temalı oturumlarda, terim türetmede çevirinin rolü, söylemin anlam, algı ve yorum yönünden deÄŸerlendirilmesi konuları ele alınmış, söylem ve terim birliÄŸi çalışmaları kapsamında, Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı tarafından hayata geçirilen "Kamu Terim Bankası" projesinin önemine deÄŸinilmiÅŸ, çeviri ve terminoloji çalışmaları ve ortak terim veri tabanlarının kullanılması konuları iÅŸlenmiÅŸtir.

Kamu hizmetlerine eriÅŸim baÄŸlamında kamu kurumlarında çevirmen istihdamı ve sürdürülebilirlik, "Medya ve Basın Çevirisi" temalı oturumda ise basın ve medya çevirisi disiplini ele alındı. TRT ve Anadolu Ajansı temsilcileri, gündemin yabancı kaynaklardan takibi ve çeviri sürecine iliÅŸkin tecrübelerini paylaÅŸtı. Çevirinin yeni medya okuryazarlığı odağında da deÄŸerlendirileceÄŸi oturumda, Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı uhdesindeki, Türkiye ve dünya basınında yer alan Türkiye ile ilgili haberlerin gerçek zamanlı izlenerek arÅŸivlenmesine imkân sunan Devlet Enformasyon Sistemi hakkında bilgi verilerek, bu baÄŸlamda basın çevirisi konusu ele alındı.

Çalıştayın son oturumu ise "Siyaset Dili ve Diplomatik Metin Çevirisi" temasını içerdi. Türkiye'nin tezlerinin, ulusal ve uluslararası kamuoyuna anlatılmasında önemli rol üstlenen kurumlarda çevirmenlerin görev ve sorumluluklarına yer verilen oturumda, siyaset ve diplomasi metinleri çevirisi eÄŸitimi de deÄŸerlendirildi.

Kapanış oturumunda, Türk Dil Kurumu BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Ersoy, "Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri" baÅŸlıklı bir konuÅŸma yaptı. 

 

Milel ve Nihal: EÄŸitim, Kültür ve DüÅŸünce Platformu

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı ÖÄŸr. Üye. Doç. Dr. Ahmet Türkan'ın Kudüs'ün Katolik Hıristiyanlık açısından önemini tarihsel arka plan ve güncel durum üzerinden ele aldığı yazısı "Milel ve Nihal: EÄŸitim, Kültür ve DüÅŸünce Platformu"nun internet sitesinde yayınlandı. Yazıya buradan ulaÅŸabilirsiniz.

 

Turkey-Vatican Relations from the Ottomans to the Republic

DPÜ Ä°lahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet TÜRKAN'ın  "Turkey-Vatican Relations from the Ottomans to the Republic" isimli makalesi "International Journal of Humanities and Social Science" isimli uluslararası hakemli dergide  yayımlandı. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'nin Vatikan ve Katoliklerle olan iliÅŸkilerini Osmanlı ve Cumhuriyet arÅŸivleri çerçevesinde ele alması bakımından özgün bir çalışma olan makalesinden dolayı hocamızı tebrik eder, çalışmalarının devamını dileriz....

MAKALEYE ULAÅžMAK Ä°ÇÄ°N LÄ°NKÄ° TIKLAYINIZ.

https://www.academia.edu/12794567/Turkey-Vatican_Relations_from_the_Ottomans_to_the_Republic

 

“Yunus Emre Medeniyeti“ Paneline Prof. Dr. Ali Çelik Hocamız Bir Bildiriyle Katıldı

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (TÜDAM) yürütücülüÄŸünde ve EskiÅŸehir ValiliÄŸi, EskiÅŸehir Ä°l Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü, EskiÅŸehir Osmangazi Üniversitesi Yunus Emre AraÅŸtırma Merkezi’nin ortaklığında “Yunus Emre Medeniyeti” panelinde dekanımız Prof. Dr. Ali Çelik Hocamız "Yunus Emre’nin Åžiirlerinde Ä°man, Ä°badet ve Ahlâk" adlı tebliÄŸlerini sundu. TebliÄŸine “Yunus Emre medeniyeti, tevhid medeniyetidir.” sözüyle baÅŸlayan Prof. Dr. Ali Çelik sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bu panelde baÅŸlığından da anlaşılacağı üzere [Yunus Emre medeniyeti], Yunus Emre’nin ÅŸiirlerinden hareketle, Yunus Emre’yi, onun gönül dünyasını, verdiÄŸi mesajları anlamaya çalışacağız.Yunus Emre’yi anlamak zordur? Çünkü o, tarihin belli bir döneminde yaÅŸamış, bir misyon icrâ etmiÅŸ ve her fânî gibi, o da mukadder vakit gelince,emânetiniHakka teslim ederek ebediyete intikal etmiÅŸ bir ÅŸahsiyetten bahsetmiyoruz; bahsimize konu olan, asıl anlaşılması gereken, Yunus’un ÅŸahsında sembolize edilen bir Medeniyet’tir. Åžüphesiz bu medeniyet Ä°slâm Medeniyetidir. Yunus Emre bu medeniyetin temel dinamiklerini inancıyla ibâdetiyle, ahlakıyle ÅŸiire dökmüÅŸ, asırlar boyu nakış nakış zihinlere ve gönüllere iÅŸlemiÅŸtir. Onun ÅŸiirleri ülkemiz insanını doÄŸumundan ölümüne hayatının her safhasında ilmik ilmikâdetâdokumuÅŸtur. Yunus’un sözleri halkın dilinde bazen ninni, bazen ağıt, bazen ilâhi, bazen gurbet türküsü, bazen öÄŸüt veren bir atasözü olmuÅŸ; evde, sokakta, camide, okulda her yerde, her konuda baÅŸvurulan bir hikmet hazinesidir. Bir gizli hazine, bir baÅŸucu kitabıdır sanki. Medeniyetimizin bütün kültür kodlarını orada bulabiliriz. Bunun içindir ki, “Yunus Emre’yi anlamak” demek, bir medeniyeti ve onun temel dinamiklerini anlamak demektir. Müslüman Türk milletinin Ä°slâmMedeniyeti’ni nasıl okuduÄŸu, onun ilke ve esaslarını, inanç olarak, ahlâk olarak, kültür ve medeniyet unsuru olarak kendisine nasıl mal ettiÄŸini, Yunus Emre’nin diliyle ifâdeediliÅŸini anlamak demektir. Bunun içindir ki, artık “Yunus Emre” ismi, beraberinde Ä°slâm’ın insanlığa armaÄŸan ettiÄŸi Medeniyeti çaÄŸrıştırmaktadır.Akılla gönül yolunu birleÅŸtiren Yunus Emre’ninmânâ yüklü ÅŸiirleri, çağın getirdiÄŸi stressortmındaokurlarına hep bir çıkış yolu sunacaktır. Böylece insanlık, kendini tekrar tanımanın, benlik davasından geçmenin, hoÅŸ hulk ile amel etmenin, sözü has söylemenin bilincine ulaÅŸacak, dost evleri kurmanın gönüller yapmaktan gectiÄŸinin ÅŸuuruyla hayatını yeniden dizayn edecektir."

 

Modern Felsefede Ahlak Kavramları

Fas Tatvan Usulu'd-dîn Fakültesinin düzenlediÄŸi "Modern Felsefede Ahlak Kavramları -Taha Abdurrahman'ın eserleri özelinde-" isimli uluslararası sempozyuma katıldı. Bu sempozyumda Fakültemiz akademisyenlerinden ArÅŸ. Gör. Muhammet AteÅŸ "Dini Hususiyetin Ä°nsanlığın MüÅŸterek Felsefî Müktesebatına Katkısı" isimli bir tebliÄŸ sundu. TebliÄŸde modernitenin gün geçtikçe sebebiyet verdiÄŸi ahlaki krizlerin ancak özgün bir Ä°slam ahlak felsefesi kurularak çözülebileceÄŸi savunuldu. Son vahye inanmaları hasebiyle ahlaki zamanın sahibinin Müslümanlar olduÄŸu, bu nedenle modernizmin tüm dünyada açtığı yaraların ahlaki tedavisini yapmanın bir düÅŸünce konforu deÄŸil, Müslümanların mesul oldukları bir vecibe olduÄŸu belirtildi.

 

DKAB ÖÄŸretmen GeliÅŸim Programı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÖÄŸretmen GeliÅŸim Programı (DÖGEP)  kapsamında; MüdürlüÄŸümüz Din ÖÄŸretimi,  Temel EÄŸitim ve OrtaöÄŸretim kurumlarında  görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öÄŸretmenlerimize Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Ä°slami Ä°limler Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri, Din Felsefesi  Bilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Ergin ÖGCEM  tarafından 23.03.2021 Salı günü saat 19.00'da  Uzaktan Online EÄŸitim verildi. Bu eÄŸitim çerçevesinde ülkemizin ilim ve kültürüne çok önemli katkılar sunmuÅŸ olan Ä°rfan Fethi GEMUHLUOÄžLU (1923-1977)’nun hayatı ve felsefesi üzerinde durulmuÅŸ; yaptığı hizmetler ve bu hizmetlerden istifade eden ÅŸahsiyetlerden söz edildi. GEMUHLUOÄžLU’nun, ülkenin geleceÄŸine dair tutmuÅŸ olduÄŸu perspektif özelinde bugünün Türkiye’sinde neler yapılabileceÄŸi hususu gündeme getirilerek, muhtemel öneriler üzerinde deÄŸerlendirmelerde bulunuldu.

 

Çanakkale Zaferi ve Åžehitlik Kavramı

Fakültemiz ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ergin ÖGCEM, Kütahya Genç Kızılay’ın Çanakkale Åžehitleri anısına düzenlediÄŸi “Çanakkale Zaferi ve Åžehitlik Kavramı” baÅŸlıklı konferansa davetli konuÅŸmacı olarak iÅŸtirak etti. Pandemi koÅŸulları nedeniyle on-line olarak gerçekleÅŸtirilen ve özellikle gençlerin ilgi gösterdiÄŸi konferansta Ergin ÖGCEM vatan, mukaddesat ve ÅŸehitlik kavramları üzerinde durarak; bu topraklar üzerinde yaÅŸayabilmenin, Ä°slam ümmetine umut olabilmenin ancak güçlü bir iman, saÄŸlam bir tarih ÅŸuuru ve yüksek bir ahlak ile mümkün olabileceÄŸine vurgu yaptı. Konferans, baÅŸta Çanakkale Åžehitleri olmak üzere, geçmiÅŸten günümüze din-i mübin uÄŸruna canlarını feda etmiÅŸ olan tüm ÅŸehit ve gazilerimize ÅŸükran ve minnet duygularının dile getirilmesiyle sona erdi.

 

Ergin Ögcem Hocamızla Din Hizmetlerine Dair Tavsiyeler

Üniversitemiz SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı öÄŸrenci topluluklarından Lisân-ı Hal’in organize ettiÄŸi “Ergin Ögcem Hocamızla Din Hizmetlerine Dair Tavsiyeler” baÅŸlıklı panelde, Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Felsefesi Bilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ergin ÖGCEM ile öÄŸrenciler bir araya geldi. Pandemi kuralları çerçevesinde Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleÅŸtirilen söyleÅŸide Doç. Dr. Ergin ÖGCEM, Din Hizmetleri kadrolarına yönelik nasıl bir hazırlık yapılması gerektiÄŸi, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nda istihdam edilme süreci, Yurtdışı görevlerinin mahiyeti ve bu görevlere nasıl seçim yapıldığı gibi konularla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. ÖÄŸrencilerin dile getirilen konularla ilgili sordukları soruların yanıtlanmasıyla panel sona erdi.

 

O‘nun (S.a.v.) Niyazı Konulu Hat Sergisi Açıldı

Dumlıpınar Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi ve Bursa Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸi ile Kutlu DoÄŸum Haftası etkinlikleri çerçevesinde planlanan "O'nun (s.a.v.) Niyazı" konulu hat sergisi 28 Nisan 2014 Pazartesi günü  Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yunus ErdoÄŸan, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Hattat Mahmut Åžahin, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Bilal Kemikli, Müdendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Osman Åžan, fakültemiz-üniversitemiz öÄŸretim elemanları ve öÄŸrencilerin katılımları ile açıldı.

 

 

Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Milli EÄŸitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk‘u Ziyaret Etti

DPÜ Rektör Yardımcısı ve Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekili Sayın Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Kütahya Ä°l BaÅŸkanı Ali ÇetinbaÅŸ ile birlikte Milli EÄŸitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk‘u ziyaret ederek görüÅŸmelerde bulundu.

 

 

Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Evliya Çelebi EÄŸitim Merkezi Kursiyerlerine Konferans Verdi

Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir  Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Kütahya Evliya Çelebi EÄŸitim Merkezi kursiyerlerine konferans verdi. 

 
Son Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2023, Çarşamba